6o Τουρνουά Beach Volley

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου, μετά από σχεδόν 150 παιχνίδια, το 6ο τουρνουά Beach Volley, με διοργανώτρια για ακόμα μία χρονιά την Ομόνοια Ναυπάκτου.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Κάνοντας νέο ρεκόρ στις ανδρικές ομάδες, όπου συμμετείχαν 53, δηλαδή 106 άτομα το τουρνουά που πλέον χαρακτηρίζει τα καλοκαίρια μας, μας κράτησε παρέα ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Οι αγώνες ξεκίνησαν με τις ανδρικές ομάδες που κανείς από τους δύο αθλητές δεν συμμετέχει σε κάποιο σωματείο πετοσφαίρισης την Δευτέρα ενώ από την Τετάρτη μπήκαν στον χορό τόσο οι 16 γυναικείες ομάδες όσο και οι πιο έμπειρες ανδρικές ομάδες. Εκτός από τους Ναυπάκτιους που είναι πλέον πιστοί στο καλοκαιρινό τους ραντεβού στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα ομάδες από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Θέρμο και Πάτρα με το αγωνιστικό επίπεδο να ποικίλει (υπήρχαν από απλούς εραστές του αθλήματος έως και παίκτες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας).

Η αγωνιστική εβδομάδα κορυφώθηκε με τους τελικούς του Σαββατοκύριακού. Το Σάββατο έγιναν οι τελικοί των ομάδων Εκτός Σωματείων Βόλεϊ. Στους άντρες νικήτρια ομάδα ήταν αυτή των Δημήτρη Καλτσή και Γιάννη Τσάτσου που στον τελικό νίκησαν με 2-0 σετ (21-18 και 21-14) τους Παναγιώτη Καραγεωργόπουλο και Απόστολο Μουστάκα από το Τρίκορφο Φωκίδας. Αμφίρροπος ήταν ο τελικός των γυναικών με τις Κατερίνα Κοσανδιανού και Κρυσταλλία Φουσέκη να κερδίζουν με 2-1 τις Αρετή Καλαφάτη και Αναστασία Νικοπούλου (22-24, 21-19 και 15-13) μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα αγώνα.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου έγιναν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί της κύριας διοργάνωσης σε άντρες και γυναίκες. Στον μικρό τελικό του τουρνουά των γυναικών οι Ξάνθη-Παύλου πέτυχαν δύσκολη νίκη με 2-0 (21-19, 21-18) επί των Τσούση-Καλογερά και κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο τελικό οι περσινές πρωταθλήτριες Μαριάννα Πατακοπούλου και Δώρα Σχίζα επικράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία (21-14 και 21-12 τα δύο σετ) των Δέσποινα Φαφουτάκη και Μοσχούλα Πατακοπούλου και διατήρησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο τους.

Εξαιρετικό αγωνιστικό επίπεδο είχε το τουρνουά των ανδρών, με πολλές καλές ομάδες αλλά και πολλές εκπλήξεις, κάτι που οφείλεται στον δυνατό αέρα των περισσοτέρων ημερών. Οι Σχοινάς-Τσακανίκας αντιμετώπισαν τους περσινούς πρωταθλητές στον μικρό τελικό και παρότι έχασαν με 21-18 το πρώτο σετ, πήραν το δεύτερο με 21-16 και το τάι μπρέικ με 15-12 κατακτώντας την τρίτη θέση για δεύτερη χρονιά. Στον Μεγάλο τελικό οι Δημησιάνος-Παπαχαραλαμπόπουλος πήραν δύσκολα το πρώτο σετ με 21-19 από τους Μπαρδούτσο-Μπέκο αλλά επικράτησαν με 21-10 στο δεύτερο παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

Στις απονομές που ακολούθησαν παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ.Ζιαμπάρα, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας κ.Χάρος, οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Ναυπάκτου κ.Τριανταφύλλου και κ.Ράμμου, ο Άρης Ρούμπας εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ναυπάκτου καθώς και ο Βαγγέλης Βασιλείου τόσο ως αθλητής της Ομόνοιας όσο και ως εκπρόσωπος των χορηγών. Οι φιναλίστ της κύριας διοργάνωσης σε άντρες και γυναίκες κέρδισαν και από μία δωρεάν κατάβαση ράφτινγκ από την εταιρεία Rafting House στον Εύηνο ποταμό.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του τουρνουά.

bv summer 2011

Οι καλοκαιρινές διοργανώσεις για την Ομόνοια Ναυπάκτου θα ολοκληρωθούν στις 20 και 21 Αυγούστου με το τουρνουά 3×3, αιτήσεις συμμετοχής για το οποίο μπορεί κανείς να καταθέτει στο omonoianafpaktou@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6972090641.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *